DC Universe Online

DC Universe Online

kullanıcı
  • Lisans ÜCRETSİZ
  • TOPLAM İNDİRME 151,856
  • EDİTÖR PUANI
  • Üretici Sony Online Entertainment

DC Universe Online ile çocukluğunuzun süper kahramanlarına tekrar can verin. Ücretsiz olarak indirip oynayacağınız oyunda heyecanlı PvP mücadelelerinde yer alın.

Çocukluğumuzdan beri okuyup, izleyip büyük hayranlık duyduğumuz DC Comics karakterinin bir araya toplandığı olağanüstü bir online serüven. DC Universe Online ile çocukluğunuz kahramanına yeniden can verin.  DC Comics karakterleri dedik elbette kötülerde bunlara dahil olacak. Oyunda çok önemli kötü karakterlerde mevcut zaten oyunumuz da iyi ve kötüler arasında geçen amansız mücadeleyi konu almakta.

DC Universe Online’ın konusuna baktığımızda oyun günümüz dünyasında geçmekte. Çok ilginç ve hayranlık uyandırıcı bir konuya sahip olan DC Universe Online’da Lex Luthor dünya üzerindeki birçok süper kahramanı öldürüyor, Lex Luthor o kadar güçlü olacak ki Superman’i dahi zorlu bir mücadele sonunda öldürmeyi başarıyor.

Bu durum Lex Luthor’ı dahi zor sokacak bir sonuç doğuruyor. Süper kahramanların yok oluşunu bir fırsat bilen Brainiac kendi kontrolü altında bir Meta Human ordusu yaratıyor. Yarattığı bu süper ordu ile dünyayı ele geçiren Brainiac, Lex Luthor’a dahi kafa tutuyor bu ordu ile mücadele edemeyeceğini anlayan Lex Luthor çareyi kaçmakta buluyor. Lex Luthor kaçıyor kaçmasına ancak Brainiac’ı yok etmek için çalışmalara başlıyor ondan çaldığı teknoloji ile kendisine bir zaman makinesi yapıyor.

DC Univer Online İndir

Lex Luthor zaman makinesi ile geçmişte geriye gidiyor ve Exobit’ları sertbest bırakıyor. Kahramanların güçlerine sahip olan Exobit’lar en az onlar kadar güçlü ve tehlikeliler. Zaten Lex Luthor kaçarken yanında Brainiac’a ait Exobit’larıda götürmüştür.

Artık DC Universe Online’ın muhteşem kahramanlık kokan dünyasına giriş yapabiliriz. Oyuna başlarken bizleri ayrıntılı bir karakter yaratma ekranı karşılıyor. Tabii karakterden kasıt kendi süper kahramanımızı yaratıyoruz. Ayrıntılı ve geniş bir karakter oluşturma ekranı ancak yine de var olan kalıpları karakterimize uyguluyoruz yani özel bir oynama yada değiştirme seçeneğine sahip olmasak da karakter yaratma ekranı oldukça başarılı.

Oyunda seçebileceğimiz iki farklı kutup var. İyiler ve kötüler bu zaten bariz belli olan bir şey ancak bunlar Heroes ve Villains olarak ayrılmış durumda. Ayrıca oyunda dilerseniz kendi özel karakterinizi yaratmanın dışında var olan karakterlerden birini de seçebilirsiniz. Kahramanlar içinde çok tanıdık simalar mevcut, Superman, Batman, Flash, Gree Latern, Wonder Woman gibi daha birçok isim bizleri karşılıyor hatta adını ilk defa duyduğunuz kahramanlar bile olacaktır. Kötülerde de yani Villains tarafında da durum aynı, Brainiac, Ares, Catwoman, Harley Quinn, Joker, Riddler, Two-Face ve Lex Luthor gibi daha birçok isim mevcut.

Oyunun grafiksel özelliklere baktığımızda bizleri Arkham City’nin havasında bir şehir bekliyor. Oldukça karanlık ve suç işlemeye yatkın bu şehirde kötülüğü iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Kendinizi tamamen bir kahraman gibi hissetmek için bu kötülük dolu şehre kuş bakışı bakmanızı tavsiye ederiz. Kötü bir karakter olduysanız da durum aynı her halükarda  oyundaki atmosfer oldukça başarılı.

Animasyonlar konusunda bizleri karakterimizin özelliklerine göre şeyler bekliyor. Uçabilen bir karakterin özellikleri ayrı mesela, uçabilmek zıplamak ve zemine konmak bunlar oldukça iyi ayarlanıp düşünülmüş olaylar. Yakın dövüşlerde biraz afallayan animasyonlar yine de yakından bakmazsak göz dolduruyor. Akıcı ve ayrıntılı grafikleri bir MMO için çok çok üst seviyelerde seyrediyor. Kısacası ufak tefek karşılaşabileceğiniz bazı hatalar dışında grafiksel olarak her yönden başarılı bir yapım. Grafikler dışında seslerde öne çıkan bir unsur olarak dikkat çekiyor. Hemen her görevde karşılaşacağınız başarılı diyaloglar oyunun ses konusunda ne kadar başarılı olduğunun en büyük kanıtı zaten.

PC ve Playstation 3 için çıkış yapan oyunu konsolda oynuyor olabilmekte ayrı bir lüks elbet. Bunun belki de asıl sebebi oyunun geliştirici Sony Online olduğundandır. Aslında oyunu PC’de daha verimli oynamayı hayal ederken oyunun bir gamepad ile daha başarılı ve hızlı oynanabilmesi oyunun ana platformunu da Playstation 3 yapıyor haliyle. Oyunda yeteneklerinizi geliştirirken klavye kullanıp birçok tuşa basacak olmanız sizi hız konusunda geriye düşürecektir. Zaten karşınıza çıkan dev bir düşman ile mücadele esnasında eliniz ayağınız dolanacak mağlup olmanız kaçınılmaz olacaktır. Halbuki gameped’i iyi kullanmayı başaran bir oyuncuysanız oyunu doğrudan konsolda yada PC’ye takacağınız bir gamepad ile oynadığınızda daha hızlı ve verimli bir oynanış kazanmış olacaksınız.

Oyunda dengesizde olsa bir PvP sisteminin olması çok hoş ancak hala bazı eksiklerinin olmadığını söylemek yalan olurdu. PvP sunucularında oynayan bir oyuncunun delirmemesi için herhangi bir sebep yok sağdan soldan size saldıran orantısız güç kullanan birçok karakter ile karşılaşacaksınız. Çok güzel bir mücadele içindeyken aniden sizin dövüşünüze katılacak olan başka bir oyuncu canınızı fena halde sıkacaktır. Hele birde siz uçamıyor rakibiniz uçabiliyorsa PvP arenaları sadece bir işkence mekanına dönüşüyor.

DC Universe Online Detayları

Oyunda kendi karakterinizi seçmeniz dışında diğer var olan süper kahramanları da seçebileceğinizi söylemiştik. İşte seçtiğiniz efsanevi kahramanın işlevi tamda bu noktada başlıyor. Legends PvP modu oyunun en zevkli modlarından birisi olarak dikkat çekiyor. Burada seçtiğiniz Heroes veya Villians’lar ile kıyasıya bir mücadele içine girebiliyorsunuz. Buradaki en önemli olay efsane karakterlerinden birisini seçip onu kontrol edip onunla oynuyor olabilmeniz tabii ki.

DC Universe Online artık tamamen ücretsiz bir hale geldi kısacası kendisine free to play bir oyun demek mümkün. Oyunda eski bir oyuncuysanız oyunun Premium nimetlerinden sonuna kadar faydalanabileceksiniz demektir. Eğer oyuna ilk kez başlıyorsanız Free bir kullanıcı oluyorsunuz buda elbette Free ve Premium kullanıcılar arasında bir fark olacağı anlamına geliyor. Aslına bakarsanız pek büyük bir fark beklemeyin sadece karakter seçme ekranı kısıtlı onun dışında oyun içi bazı kısıtlı özelliklere sahip oluyorsunuz. Böylece oyun içi adalette sağlanmış oluyor. Ancak oyunun önemli bir hesabı var oda Legendary hesap. Bu hesap aylık bir ücret gerektiriyor, Premium ve Free kullanıcılara karşıda önemli farklar atmış oluyorsunuz.

DC Universe Online farklı bir MMO arayışında olan her kullanıcının denemesi gereken bir yapım, özellikle bedava oluşu ve sıradan bir MMO’ya göre kaliteli görsellere ve oynanışa sahip olması DC Universe Online’ı denemek için yeterli sebepler.  Hemen ücretsiz olarak DC Universe Online’ı indirip bilgisayarınıza kurabilir ve bu eşsiz aksiyona sizde dahil olabilirsiniz.

ARTILAR

Birbirinden farklı süper kahramanlar

Başarılı seslendirmeler

Bir MMO`ya göre başarılı grafikler

Legends PvP modu

EKSİLER

Ufak tefek animasyon hataları

PvP savaşlarındaki dengesizlik