Bankolu Okey

Bankolu Okey

kullanıcı

Bankolu Okey, Türkiye'de oldukça popüler bir oyun olan Okey'i bilgisayarlarınız üzerinde ücretsiz olarak oynayabileceğiniz bir yazılımdır.

Bankolu Okey, kullanıcıların bilgisayarları üzerinde yapay zekaya karşı oynayabilecekleri ücretsiz ve eğlenceli bir okey oyundur.

Ülkemizde oldukça popüler olan Okey oyununu bilgisayarlarınız üzerine ücretsiz olarak getiren Bankolu Okey ile eğlenceli dakikalar hatta saatler sizleri bekliyor.

Bankolu Okey'in temel oynanış mantığı sıradan Okey oyunlarıyla aynı olsa da puanlama sistemi sıradan okey oyunlarına göre biraz daha farklılık göstermektedir.

Örnek vermek gerekirse normal okey oyununda, oyuncular normal el açma için 2 puan, gösterge yapma için 1 puan, çifte bitme için 4 puan ve okey vurma içinse düşülen puanların 2 katını kazanmaktadırlar. Ayrıca isterseniz oyunu kendi belirleyeceğiniz bir puandan düşmeli şekilde de oynayabilirsiniz. Örneğin 10 puandan düşmeye başlarsanız, 0'a ilk düşmeyi başaran oyunu kazanır.

Bankolu Okey'de ise puanlama sistemi biraz daha farklıdır. Oyunda amacınız en hızlı şekilde elinizdeki taşları eşleyerek bitmek ve rakip oyuncuların ıstakalarında kalan eşlenmemiş sayıları ceza olarak hanelerine yazdırmaktır. Eli bitiren oyuncunun eli açtığı son taş diğer oyuncuların ellerinde kalan ve perlenmemiş sayıların toplamıyla çarpılır ve eli açan oyuncudan da 100 puan düşülür.

Ayrıca puanlar hesaplanırken farklı durumlar için özel hesaplamalar kullanılmaktadır:

  • Bitiş yapan oyuncu okey atmış ise yer 100 ile çarpılır. Oyunu bitiren oyuncudan yerin 100 katı sayı düşülür.
  • Bitiş yapan oyuncu banko demiş ise yer 2 ile çarpılır. Oyunu bitiren oyuncudan 200 puan düşülür.
  • Bitiş yapan oyuncu çifte bitmiş ise yine yer 2 ile çarpılır. Oyunu bitiren oyuncudan 200 puan düşülür.
  • Oyuncu hem bankolu hemde çifte bitmiş ise yer 4 ile çarpılır. Oyunu bitiren oyuncudan 400 puan düşülür.
  • Oyuncu hem bankolu hem çifte bitmiş ve birde okey atmış ise bu sefer yer ilk olarak 100 ile çarpılı çıkan sonuç ise 4 ile çarpılır. Oyunu bitiren oyuncudan yerin 400 katı sayı düşülür.

Tüm bu bahsettiğimiz özelliklerin dışında oldukça şık ve sade bir kullanıcı arayüzüne sahip olan Bankolu Okey'i ilk kez oynayacak olsanız bile hiç zorlanmadan neler yapmanız gerektiğini hemen anlayacaksınız.

Sonuç olarak boş zamanlarınızı eğlenceli bir şekilde değerlendirmek veya canınız okey oynamak istediği zamanlarda farklı bir okey oyunu deneyimi yaşamak isterseniz internet gerektirmeyen ve tamamen ücretsiz olarak oynayabileceğiniz Bankolu Okey'i deneyebilirsiniz.