Stormfall: Age of War

Stormfall: Age of War

kullanıcı
  • Lisans ÜCRETSİZ
  • TOPLAM İNDİRME 1,188
  • EDİTÖR PUANI
  • Üretici Plarium

Stormfall, fantastik bir evrende kendi kahramanlarınızı oluşturup savaşlara katıldığınız bir strateji oyunudur.

Günümüzde daha çok mobil ortamlarda karşılaştığımız fantastik strateji oyunları, artık farklı konuları ele alıp yenilenmiş grafik ve karakter modellemeriyle daha çok tasarıma önem veriyor. Ancak vakit geçirmektense bu türe gerçekten sevdiği için vakit ayıran oyuncuların da vazgeçemediği bir nokta var; kaynaklar ve donanımla inşa edilecek bina ve yerleşimler. Klasik oynanışa bağlı kalıp, fantastik bir evreni konu alan Stormfall'da Darkshine'ın gizemli topraklarında yeşermiş Stormfall imparatorluğu, karanlık bir lordun gölgesinde kalmış durumda buluyoruz. Kralın ve diğer herkesin düşman saldırılarından korunmaları için orduya ve elbette savunmanın artırılmasına ihtiyaç var. Bu macerada oyuncuya verilen imkanlar ise oldukça cezbedici. Stormfall, rakipleri içerisinde oldukça hızlı bir şekilde başlıyor.

Stormfall'ın en sevdiğim özelliği kesinlikle oyun içinde karşılaşacağınız "karanlık sanatlar" seçeneği oldu. Lordların kullanabildiği bu gelişimler sayesinde bina inşalarınız kısıtlanıyor ve bambaşka ordular kurmaya başlıyorsunuz. Tabii bu ordular çeşitli canavarlardan ve karanlık güçlerden oluşuyor. Bir nevi karanlık tarafa geçiyorsunuz diyebiliriz. Açıkçası böyle bir mekaniği Stormfall'da görmek beni çok şaşırttı, kesinlikle türe büyük heyecan katmış. Aynı zamanda bu seçeneğin oyunda herhangi bir dengesizlik yaratmaması da büyük bir artı. Ordunuz canavarlardan oluşsa bile oyunda zafere giden yol kesinlikle stratejiden geçiyor. Kötülük maalesef her zaman kazanamıyor.

Stormfall İndir

Yine strateji oyunlarında karşılaştığımız birlik sistemine Stormfall'da lig adı verilmiş. Diğer oyuncularla güçlerinizi birleştirip lig oluşturabiliyor, diğer oyuncularla çarpışmalara bu şekilde katılıyorsunuz. Yalnız Darkshine'ın tahtına oturmak gerçekten zor, oyunda oldukça testicle'lı ligler var ve bu oyuncular genellikle gerçek para ile güçlendirme de aldıkları için bir nevi yenilmezler. Konu açılmışken, şaşıracağınızı düşünmediğimden Stormfall'da da oyun içi satın alma ögelerinin bulunduğunu hatırlatmak isterim. Günümüzde tüm ücretsiz oyunlarda karşılaştığımız bu durum, özellikle strateji kulvarında gözümüze daha da bir sokuluyor.

Plarium'un yayıncılığını üstlendiği Stormfall, stratejiyi "fantastik" olarak sevenler için güzel bir girişim olmuş. Aynı yayıncının askeri temada olan strateji oyunu Soldiers Inc.'e de göz atmıştık. Dilerseniz o oyunu da ziyaret edebilirsiniz.

ARTILAR

Karanlık sanatlar fikri

Kale komutu sistemi

Lig savaşları eğlenceli

EKSİLER

Kaynak ve gelişimde gerçek para etkisi

Temel adımları yıkamamış