Battlefield Play4Free

Battlefield Play4Free

kullanıcı
  • Lisans ÜCRETSİZ
  • TOPLAM İNDİRME 175,302
  • EDİTÖR PUANI
  • Üretici Electronic Arts

Battlefield oyunlarının bütün özellikleri bu MMOFPS’de.

Dünyada FPS oyunları konusunda kendini kanıtlamış bir seri varsa oda hiç tartışmasız Battlefield serisidir. Battlefield oyunlarını hep multiplayer olarak biliyoruz ki zaten bu konuda oldukça profesyonel işler çıkarmaya devam ediyorlar. Lider multiplayer tecrübelerini devasa çoklu oyuncu platformuna taşıyan EA Games bu alanda görebileceğimiz en başarılı oyunlardan birisini piyasaya sunmuş durumda. Battlefield Play4Free rakiplerine göre gelişmiş birçok özelliği ile göz doldururken sizlere eşsiz bir online oyun zevkinin yanı sıra sürükleyici bir macerayı da vadediyor.

EA Games’in dağıtımını yaptığı ve DICE’ın yapımcısı olduğu Battlefield Play4Free 5 Kasım 2010 tarihinde sadece PC platformuna ve Microsoft Windows platformuna çıkmış bir oyundur. Online bir platform oyunu olduğu için Battlefield Play4Free’in oyun motoru Refractor Engine 2’dir yani Frostbite olduğunu düşünmekle bir hata yapmayın.

Battlefield Play4Free toplamda 32 oyuncu desteği sunan, ve bulunduğunuz harita üzerinde normal bir savaş oyunu oynuyormuşçasına size online savaş oyunu taktim edecek. Battlefield Play4Free’in en beğenilen ve diğer alanında ki oyunlardan kendisini ayıran en büyük özelliği ise oyun içerisinde sadece karakteriniz ile savaşmıyorsunuz. Bunun yanı sıra klasik Battlefield oyunlarının multiplatformların da görmeye alışık olduğumuz tank, uçak, gemi gibi daha birçok savaş aracını da oyunda kullanmamız mümkün.


Hücummm…!
Oynanış olarak Battlefield 2 serisi ile hemen hemen aynı oynanışa sahip olan Battlefield Play4Free’in grafikleri de bir online oyun için oldukça doyurucu. Oyunda 4 sınıf var ve bu 4 sınıfı seçebileceğimiz Amerikan veya Rus askerleri oyunda mevcut. Sınıflara göz atacak olursak;
-    Assault
-    Medic
-    Engineer
-    Recon


Assault: Saldırı birimi olarak adlandırılan bu sınıf adı üstünde sarıda bulunmak hücum yapmak için hazır bekler. Ellerinde ki ağır silahları ve geniş ekipmanları ve etkili bombaları ile ölümcül olan bu askerler ile rakiplerinize nefes aldırmayacaksınız.


Medic: Medical’dan geliyor ismi yani ilk yardım işleri ile uğraşan askerler olduğunu anlamışsınızdır. Oyun esnasında yaralan askerlere yardım eden Medic sınıfı sadece ilk yardım konusunda değil silahlı çatışmalar konusunda da etkili işler yapıyor.


Engineer: Mühendisler, savaşın en önemli adamları olan Engineer’lar ile sahip olduğunuz birçok zarar gören aracı anında onarabilirsiniz yada kendilerini direkt olarak çatışma içine sokabilirsiniz, sıcak temaslarda sizlere oldukça faydalı işler sağlayacak olan Engineer’lar aynı zamanda birer Hack uzmanı, düşmanlarınıza karşı çok akıllıca kullanılacak askerlerdir.


Recon: Oyunda yer alan bu askerlerin görevi Keşif, yani Keşif birimi olan bu askerlere çok ihtiyaç duyacaksınız belki de oyunun en önemli karakterleri olan Recon’lar sayesinde bölgenizin korumasını güvenliğini sağlayabilirsiniz, yada belirli yerlere stratejik noktalara sızıp yok edebilirsiniz.

Battlefield Play4Free’de Strike At Karkand, Gulf Of Oman ve Sharqi Peninsula adında 3 farklı harita bulunuyor. Belki de oyunun en kötü yanı bu sadece oyun boyunca mücadele verebileceğiniz alan adeti 3… Oyunu oynayan kullanıcılarında en çok yakınıp üzüldüğü konuda harita sayısının bu kadar az olması. Ayrıca harita konusunda pek bir şaşırtan olay yok, çünkü Battlefield 2 oynayanlar kısa sürede fark edeceklerdir haritaların Battlefield 2 ile büyük ölçüde benzerlik gösterdiğini.

Ancak her şeye rağmen iyi bir aksiyon için tasarlanmış bu haritalarda harika vakitler geçireceğinizi söylemek mümkün.

Battlefield Play4Free’nin en çok beğenilen yönlerinden biriside oyunda ki savaş araçları. Tanklar, uçaklar, gemiler, jipler vs. daha birçok savaş aracı oyunu zengin tutan yönleri. Bu araçların hepsi de Battlefield 2’de ki ile aynıdır.

Atmosfer için söyleyecek pek fazla bir şey yok, size gerçekten de bir savaşta olduğunuzu anımsatan başarılı atmosferi ile Battlefield Play4Free keyifli bir FPS deneyimini sunuyor. Atmosfere renk katan gerçekçi ses efektleri de oldukça başarılı, zaten Battlefield serisinin tamamında alışık olduğumuz kaliteli ses efektleri aynen Battlefield Play4Free’de de mevcut. Hiçbir Battlefield oyunu oynamamış oyun severlerin kesinlikle denemeleri gerekir. Zaten ücretsiz olan bu oyun ile bir Battlefield oyununun yapısını fazlasıyla göreceksiniz.

Yine bir Battlefield klasiği olan takım oyunu Battlefield Play4Free’de de gözümüze çarpıyor. Stratejiye dayanan aksiyon ile takım oyunun önemini hissedeceksiniz, vur, yık, parçala yerine daha mantıklı ve daha akıllı bir savaş deneyimi elde edeceksiniz.

 

Her şeyden ötesi muhteşem oynanabilirlik ile sizi online oyun bağımlısı yapacaktır.


Grafiklerden bahsedecek olursak oyun türüne ait en iyi grafiklere sahip. Grafikleri hatta bazı bazı konsol oyunlarına kafa tutacak türdedir. Ücretsiz bir oyun için oldukça tatmin edici grafikleri ile online FPS’yi dolu dolu yaşayacaksınız.


Her online oyunda olduğu gibi Battlefield Play4Free’de de ücretli kısımlar görmek mümkün. Oyundan gerçek para ile alacağınız Battlefunds paraları ile normal oyun parası ile alabileceğiniz silahlardan daha uzun süre kullanabileceğiniz silahlara sahip olabilirsiniz. 3 günlük erişebileceğiniz silah ve donanımlara Battlefunds parası ile 1 ay yada sonsuza dek erişebilme şansına sahipsiniz.


Sadece silah konusunda değil karakterinizin dış görünümüyle de alakalı şeyler almanızı sağlayan Battlefunds oyunun tek ücretli kısmı. Ayrıca oyunu oynayabilmek için mükemmel bir sisteme ihtiyacınız yok, her sistem akıcı olarak Battlefield Play4Free’yi çalıştırabilecektir. İyi oyunlar…

 

Sistem Gereksinimleri:
* İşletim Sistemi: Windows XP veya daha güncel bir Windows sürümü
* İşlemci: Intel Pentium 4 1.7 GHz
* RAM: 512 MB (1 GB Vista ve daha üst sürümler için)
* Ekran Kartı: 256 MB, Pixel shader 2.0, DirectX 9.0c
* Ses Kartı: DirectX 9.0c uyumlu
* Sabit Disk: 1 GB
* İnternet Bağlantısı: 256 kbit

 

Sitemizde bulunan tüm online oyunlar için tıklayın.