FIFA 13

FIFA 13

kullanıcı
  • Lisans ÜCRETSİZ
  • TOPLAM İNDİRME 432,022
  • DOSYA BOYUTU 2.14 GB
  • EDİTÖR PUANI
  • Üretici Ea Canada

Dünyanın en iyi futbol simülasyonu olarak gösterilen FIFA serisinin en son oyunu FIFA 13 demo sürümü ile hayranlarına merhaba diyor.

Dünyanın en iyi futbol simülasyonu olarak gösterilen FIFA serisinin en son oyunu FIFA 13 demo sürümü ile hayranlarına merhaba diyor. EA Canada tarafından geliştirilen FIFA 13’ün yayıncılığını ise EA Sports yapıyor. Son yıllarda en büyük rakibi Pro Evolution Soccer (PES)serisine büyük fark ortaya koyan FIFA serisini son oyunu FIFA 13 ile birlikte bu farkı sağlamlaştırmak ve yerini korumak istiyor.

FIFA 13 Özellikleri

  • Gerçekçi atmosfer,
  • Sürükleyici maçlar,
  • Çarpıcı grafikler,
  • Onlarca farklı stadyum,
  • Gerçek kulüpler,
  • Gerçek oyuncular,
  • Lisanslı içerikler,

Her şeyden önce FIFA 12 ile giriş yapmak istiyoruz. EA Canada ekibinin son anda aldığı bir karar ile yepyeni bir çarpışma – fizik motoru olan Impact Engine FIFA 12 için özel olarak geliştirildi ve ortaya koyduğu performans çok ama çok büyük bir beğeni toplamayı başardı, öyle ki bu fizik motoru DICE tarafından Battlefield 3 için bile kullanıldı. Impact Engine deyince çeçen yıla baktığımızda akıllara hemen FIFA 12 Demo sürümü geliyor, evet kesinlikle trajikomedi bir olaydı.

Hemen hemen girilen bütün fiziksel çarpışmalarda meydana gelen enteresan ve yüzlerde tebessüm oluşturan buglar oyunu Youtube üzerinde alay konusu haline getirmişti. Tabii bunun bir demo olduğunun bilincinde olarak düşündüğümüz zaman ise her şeye rağmen ortaya çıkan ürün birçok oyuncuyu ve en önemlisi FIFA hayranlarını memnun bıraktı, Konami’yi ise gerilerde bıraktı…

Impact Engine birçok FIFA hayranını memnun bırakırken bir kısım FIFA oyuncusunu da FIFA’dan soğuttu, bunun sebebi ise Impact Engine’ın oynanışa doğrudan etki etmesiydi. Değişik fiziksel çarpışmalar oyunun oynanışını da ciddi anlamda etkiliyor ve o aşina olduğumuz FIFA oynanışının dışında farklı bir oynanışa sürüklüyordu. Oynanış konusunda birçok oyuncu FIFA12’nin FIFA 11 ile aynı şeyler sunduğunu iddia etse de hissedilir farklılıklar çarpışma motoru ile birlikte gelmişti.

Daha serbest bırakılan oynanışın ve çarpışma motorunun ardından dikkat çeken bir diğer unsurda görsellik, evet bu konuda serinin yeni bir jenerasyona giriş yaptığını ve kendini yenilediğini söylemek mümkün. FIFA 11’den FIFA 12’ye geçiş yapan EA Sports bu geçişi çok belirgin bir şekilde bizlere yansıtmıştı. Menülerden oyun içi birçok geçişe kadar yeni bir oyunda olduğumuzu çok iyi hissediyorduk.

Artık yeni bir oyun yok FIFA 13 var. FIFA 13 bizlere neler vaat ediyor peki? Tek tek FIFA 13’e dair her şeye göz atalım. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki girişte yazdığımız gibi bizleri yeni bir FIFA oyunu beklemiyor yani karşımızda FIFA 12’ye kıyasla yeni bir oyun yok, onun yerine FIFA 12’nin biraz daha süslenmiş ve iyileştirilmiş hali FIFA 13 var. Ancak FIFA 13 bazı konularda FIFA serisi adına ilklere imza atan bir yapım olarak da tarihe adını yazdırıyor.

Öncelikle bizlere yenilik getirmeyen FIFA 13’ün yeniliklerinden bahsedelim. FIFA 13’te artık Kinect ve PS Move desteği var evet hareket ve ses komutları ile FIFA oynamak çok farklı bir deneyim olacak gibi. Kinect’in sağladığı sesli oynanış ise çok iyi görünüyor, zaten EA Canada ekibinin PS Move’dan çok Kinect oynanışına önem verdiğini söylemek mümkün. Bir diğer önemli yenilik ise artık FIFA kapaklarını dünyanın en iyi oyuncusu olarak kabul edilen Arjantinli, Barcelona forması giyen yıldız oyuncu Lionel Messi süsleyecek. FIFA 13 ile başlayan Messi çılgınlığı ilerde çıkacak bütün FIFA oyunlarında bizlerle olması bekleniyor.

-          Oynanış: FIFA 13’e dair ilk izlenimlerimiz hemen oynanış üzerine oldu ve bu konuda FIFA 13’te pek fazla bir değişiklik olmamış hissine varıyoruz. Sizde oyuna başladığınız zaman bunu hemen anlayacaksınız. Sadece artık kontroller biraz daha size bırakılmış ve manuel hala çevrilmiş ve Impact Engine’ın doğurduğu yeni oynanış tarzında bir takım iyileştirilmelere gidilmiş ve gerçekten de FIFA 13 ile birlikte Impact Engine’ın gerçek performansına varıyoruz. Oynanışta pek bir değişikliğin olmamasının yegane sebebi bizce FIFA 12 ile ulaşılan bu nesle ait belki de en iyi futbol oynanışına sahip olmasından dolayı. Yani FIFA 12’nin sahip olduğu oyun mekaniğine, oynanışına FIFA 13 ile ne gibi eklemeler yenilikler yapılabilirdi bu konuda uzun bir süre düşünmek ve planlama yapmak gerekirdi. FIFA 12’ye göre oynanış kısmında iyileştirmeler yapılmış ve FIFA 12’den oldukça daha akıcı ve hızlı bir oynanışa sahip olmuş diyebiliriz. FIFA 13’ün oynanışında söyleyeceğimiz şeyler bunlar.

-          Grafikler: FIFA 12 ile hemen hemen her şey aynı. Zaten iki oyunu yan yana getirdiğiniz zaman görsel olarak değişikliğe rastlamak imkansız. Ancak yine de menü ve ara ekranların tasarımları değiştirilmiş ve daha dinamik bir hale getirilmiş. Onun dışında FIFA 13 adına görsel olarak yenilikler yapılmamış tabii oyuncu yüzlerinde ki modellemeler yeni eklenen oyuncuların yüzlerinde yapılan iyileştirme ve yeni modellemeler, stadyumlarda gidilen daha canlı bir atmosfer havası bunlar FIFA 13’ün görsel anlamda bizlere sunduğu yeni şeyler olarak söylenebilir…

-          Ses & Atmosfer: Her şey yerli yerinde… Evet FIFA 12 ve hatta geride kalan birçok FIFA oyununda olduğu gibi ses ve atmosfer konusunda FIFA 13 yine muhteşem işler çıkarmaya devam ediyor. Bu konuda zaten hiçbir eksiği bulunmayan FIFA serisinin kendini bu alanda rakibine göre kat kat fazla geliştirmiş ve ilerlemiş olması ve bu başarıyı her geçen sene ileriye taşıyor olması zaten ne kadar kaliteli bir yapım olduğunun kanıtı diyebiliriz.

FIFA 13 Demo hakkında söyleyeceklerimiz bu kadar, oyunu eğer merak ediyorsanız ve denemek istiyorsanız hiç düşünmeyin çünkü bu yıl yine FIFA oynamak isteyeceksiniz. Özelliklede sizlere PES 2013 ve FIFA 13’ün demolarını oynayıp bir karşılaştırma yapmanızı tavsiye ediyoruz. Bunun sonucunda kendinize uygun olan futbol simülasyonunu satın alacaksınızdır. Yani bu yılda FIFA oynamaya devam edeceksiniz. İyi oyunlar.

ARTILAR

Kinect ve PS Move Desteği

Ses ve Atmosfer

Görsel Yenilikler

Geliştirilmiş Impact Engine

Hızlı Oynanış

EKSİLER

Oynanışta Pek Fazla Yenilik Yok